miercuri, 8 februarie 2017

Sondaj

O prietenă dragă de pe facebook m-a rugat să răspund la niște întrebări pe care le va folosi într-un articol viitor. Ea are talent la scris și sunt sigură că va ieși un articol bun. M-am gândit că nu ar fi rău să extrag de pe postarea ei răspunsurile mele la întrebări și să le public aici. Am să subliniez întrebările.

1.Am trecut prin comunism şi am înţeles că democrația se câștigă greu și se pierde foarte ușor. Unii nu știu ce să facă cu ea, alții se lipsesc bucuros pentru ca să aibă mațul plin.

2. Pentru mine e important să fie dreptate, dar e atât de greu! De zeci de mii de ani, de când din hoarda preistorică s-au ridicat unii mai presus decât ceilalți dreptatea a început să fie apanajul lor, al celor care conduc.

3. Nu pun botul la demagogia PSD pentru că am încă vie în minte propaganda comunistă și nu sunt în stare să găsesc mari deosebiri între cele două feluri de propagandă. Sigur, orice fel de propagandă, chiar și cea ecologistă, e în stare să ocolească adevărul, dar cea comunistă cu urmașa ei, cea pesedistă, ocolește atât de mult încât adevărul uneori nu se mai zărește nici măcar undeva, în depărtare.

4. Sper ca cei care vin după generația mea să nu se mai preocupe așa de mult de satisfacerea nevilor materiale cum am fost noi obligați de comuniști, să nu mai arunce vina pentru derapările de la democrație spre străini, și să dea dovadă că sunt în stare să se ocupe și de principii. Cu o floare nu se face primăvară dar cu câteva sute de mii da, chiar dacă afară e ger, vânt, zăpadă și primăvara pare extrem de departe.

În ce îi privește pe cei de la Cotroceni, să nu uităm că unii au avut privilegii până în 89 (sau li s-a părut că le au) și cred, pesemne sincer, că PSDului chiar îi pasă de ei...Nevrând să fie informați preiau, poate și din lene intelectuală (sau lipsa capacității de a face analize) pe nemestecate tot ceea ce zice propaganda partidului care se vrea și deja se crede partid-stat, precum partidul comunist. Nu degeaba se plâng ei că au copiii în Piața Victoriei.

Imagini de pe net cu lanternele mobilelor aprinse în Piața Victoriei în 5 Februarie 2017 la cea mai mare manifestație de la Revoluție până acum. Mi-e tare teamă că cei de la PSD vor face o mărșăvie astfel încât toate protestele să fie zadarnice. Sunt în stare.







Niciun comentariu: