sâmbătă, 28 ianuarie 2017

Oamenii suficienți

Oamenii suficienți, indiferent dacă au sau nu școală sunt convinși că știu tot ce este pe lumea asta.

Oamenii suficienți se cred singurii deștepți de pe terra.

Oamenii suficienți disprețuiesc pe toți semenii lor, care, cred ei, sunt toți proști dar mai ales pe cei care au alte păreri decât ei.

Oamenii suficienți nu se sfiesc să jignească și să batjocorească pei care îndrăznesc să le spună unde greșesc.

Oamenii suficienți nu se clintesc niciodată de pe poziția adoptată, chiar dacă astfel se iau de mână cu cei imorali și mincinoși...

Pentru oamenii suficieți nu există nuanțe, doar alb și negru. Ei sunt totdeauna albi și imaculați în proprii ochi, toți ceilalți, indiferent ce opinii au, sunt negri ca smoala.

Oamenii suficienți sunt răspândiți peste tot, fără deosebire de gen, rasă sau naționalitate. Nu uitați că în ultima vreme au câmp larg de acțiune pe tot globul.

Cam astea sunt concluziile la care am ajuns citind timp de câteva zile comentarii politice pe facebook.

Pentru cei care nu știu definiția oamenilor suficienți am apelat la DEX online:

SUFICIÉNT, -Ă, suficienți, -te, adj

1. (Adesea adverbial) Care este în cantitate satisfăcătoare, atât cât trebuie; destul, de ajuns, satisfăcător. ♦ (Substantivat, m.) Calificativ între „insuficient” și „bine”, cu care se notează uneori probele la examene.
2. (Despre oameni) Care are o părere foarte bună și nejustificată despre sine; plin de sine, înfumurat, îngâmfat, vanitos. [Pr.: -ci-ent] – Din lat. sufficiens, -ntis. Cf. it. sufficiente.

SUFICIÉNT, -Ă adj. 1. (adesea adv.) Destul, de ajuns. 2. (Despre oameni) Încrezut, prea mulțumit de sine; înfumurat. [Pron. -ci-ent. / cf. it. sufficiente, fr. suffisant, lat. sufficiens].
adjectiv suficient


Niciun comentariu: